Opitý vodič ohrozil bezohľadnou jazdou službukonajúcich policajtov

08.12.2010 Humenné

Humenné 8. decembra (TASR) - Policajti zadržali v utorok 7. decembra v skorých ranných hodinách na Mierovej ulici v Humennom muža vo veku 51 rokov, ktorý riadil vozidlo pod vplyvom alkoholu.
Humenčan pred zadržaním neuposlúchol početné výzvy polície, aby s vozidlom v jazde nepokračoval, pričom mužov zákona počas riadenia auta viackrát ohrozil.
Po tom, ako nastúpil Humenčan do osobného auta Daewoo Espero pred jedným z humenských barov, sa ho pokúšala policajná hliadka najprv zastaviť na Mierovej ulici. \"Vodič však neuposlúchol a začal unikať na Ulicu Brestovskú smerom von z mesta. Medzi obcami Brestov a Gruzovce dostal s vozidlom šmyk, otočil sa do protismeru a pokračoval v jazde späť smerom do Humenného, \" informovala Jana Karnišová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.
Podľa jej slov nasmeroval vodič Daewoo následne čelne proti prichádzajúcemu policajnému autu. To následne zabočilo vpravo, aby sa zrážke vyhlo. \"I napriek tomu Humenčan s ľavou časťou svojho vozidla narazil do ľavej prednej časti služobného auta, čím tak ohrozil život a zdravie členov hliadky a spôsobil škodu najmenej 20 eur, \" priblížila Karnišová.
Mužom zákona sa nepodarilo unikajúceho vodiča zastaviť ani v Humennom na Brestovskej ulici, kde opätovne ohrozil jedného z policajtov, ktorý musel odskočiť z cesty, aby ho s vozidlom nezrazil. Policajné hliadky nakoniec muža zablokovali na Mierovej ulici. \"Keďže na opakované výzvy polície nereagoval, tak boli voči nemu použité hmaty a chvaty sebaobrany, za pomoci ktorých bol vytiahnutý z vozidla. Konaním obvineného nakoniec k zraneniam policajtov nedošlo, \" uzavrela Karnišová.
Vodič sa na mieste nepodrobil kontrole na zistenie alkoholu, no potvrdila ho dychová skúška, ktorú absolvoval o niekoľko hodín neskôr.
Humenský policajný vyšetrovateľ obvinil Humenčana zo zločinu útoku na verejného činiteľa. Obvinený je stíhaný na slobode a podľa Karnišovej slov mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov.
 

Vyberte región